image Szájer József
hírlevele
logo

Szájer József európai parlamenti képviselő, az Európai Néppárt Képviselőcsoportjának alelnöke
2012. március
Szájer József ünnepi beszéde a Kossuth téren

"1848 márciusa nekünk magyaroknak azt jelenti, hogy erőink egyesítésével, eszméink mellet való rendíthetetlen kiállással emelt fejjel visszatérhetünk Európa főutcájára. Hogy nem kell meghunyászkodva Habsburgok és Metternichek engedélyére várnunk, ha saját sorsunkról van szó. Hogy a félgyarmati függőség, az idegen érdekek iránti szolgalelkűség helyett mi is reménykedhetünk a szabadságban, a függetlenségben. Hogy a mi szokásaink és törvényeink egyetlen más európai nemzetnél sem alábbvalóak. Hogy a mi saját erőből kiküzdött vívmányainkból mások is tanulhatnak." – fogalmazott ünnepi beszédében Szájer József.

"Mert ha nagyságban nem is, de méltóságban egyenrangúak vagyunk más szabad nemzetekkel, akkor, százhatvannégy éve hosszú évszázadok után újra ki mertünk lépni a saját sorsát intézni képtelen szolganemzetek sorából. Magyarország a szabadság hazája, kevés olyan nemzet van a világon, amely annyi áldozatot hozott a szabadságért mint mi, magyarok!"

A beszéd teljes terjedelemben elérhető. Az állami megemlékezésről készült összefoglalók elérhetőek a Fidesz honlapján és a szajer.fidesz-eu.hu honlapon.

"Bauer Sándor cselekedete jelzés a jövő nemzedékeinek"

Halála után 43 évvel állít szobrot Józsefváros Bauer Sándornak, annak a fiatal autószerelőnek, aki az emberi jogok eltiprása és a kommunista önkény ellen tiltakozott azzal, hogy felgyújtotta magát a Nemzeti Múzeum kertjében. A mártírhalált halt fiúnak a tavaly, róla elnevezett utca közelében állítottak szobrot vasárnap. A megemlékezéssel egybekötött szoboravatáson Szájer József néppárti európai parlamenti képviselő beszédében kiemelte, hogy a kommunista hatalom megrettent Bauer Sándor tettétől, és mindent megtettek azért, hogy eljelentéktelenítsék önéletáldozatát. Kocsis Máté Józsefváros polgármestere rámutatott: régi adósságot törlesztenek azzal, hogy köztéri szobrot állítanak Bauer Sándor emlékére. Az eseményről készült összefoglalót és képgalériát elérheti itt.


Európai Unió és Magyarország
A véleménynyilvánítás szabadsága nem egyenlő a gyalázkodás és uszítás szabadságával

Elsöprő többséggel ítélte el ma az Európai Parlament plenáris ülése a holland szélsőségesek által létrehozott, a kelet-európai polgárok ellen uszító honlapot. A diszkriminatív internetes oldalakat elítélő állásfoglalás egyik előterjesztője Szájer József, az Európai Parlament néppárti frakciójának alelnöke volt. Szájer szerint a honlap működése uniós alapjogokat sért és származási alapon uszítja a holland lakosságot a kelet-európai állampolgárok ellen.


"A külföld akarja eljátszani a magyar ellenzék szerepét"

Szájer József nehezen tudja elfogadni, hogy Magyarországot olyan kérdésekben marasztalták el Brüsszelben, amelyek másutt is előfordulnak – mondta el a londoni magyar nagykövetségen.

Interjúk
Szájer József a HírTV Rájátszás című műsorában - 2012.március 15.
Rendezvény beszámoló
Debating the Hungarian Constitution - Kerekasztal beszélgetés, Firenze
Ugrás a lap tetejére

Ajánlom figyelmébe blogomat és honlapomat.
Ha a hírlevél kapcsolatban technikai vagy tartalmi észrevétele van, kérjük itt jelezze. A hírlevélben található videók lejátszása során Ön átirányítódik a youtube.com oldalára.
Amennyiben le szeretne iratkozni hírlevelemről, kérjük itt jelezze.
© 2012 Szájer József