image Szájer József
hírlevele
logo

Szájer József európai parlamenti képviselő, az Európai Néppárt Képviselőcsoportjának alelnöke
2012. november
Kiállítás nyílt Sárvárról az Európai Parlamentben - A Sárvári Városi Televízió felvétele


Részleteket a kiállításról itt olvashat.

Európai Parlament
Soproni látogatócsoport Brüsszelben

Szájer József látogatócsoportot fogadott Brüsszelben 2012. november 7-én az Európai Parlament támogatásával. A vendégek többsége a képviselő úr választókerületéből, Győr-Moson-Sopron megyéből érkezett.
Európai Néppárt
European Answers to Youth Challenges - YEPP Study Days

2012. november 15-én Szájer József, az Európai Néppárti Képviselőcsoport alelnöke a "European Answer to Youth Challenges" program keretében tartott előadást az Európai Parlamentben.
Szájer József szerint határozottan ki kell állni az elveink és érdekeink mellett, világosan meghatározni helyünket a szélsőségekkel szemben, ez adja ugyanis az Európai Néppárt munkájának gerincét, amelyet a döntéshozatalért vállalt nagyfokú felelősségtudat és következetesség kísér. Előadásában kiemelte, hogy a Képviselőcsoport tagjainak munkáját a néppárti ideológiai háttérnek való megfelelés nap mint nap kihívások elé állítja...Interjúk
Orbán: Nincs új helyzet

Uniós jogot sértõ lett volna a bírák korai nyugdíjazása Uniós jogot sért az Európai Bíróság szerint a bírák kötelezõ nyugdíjkorhatárának 70-rõl 62 évre való leszállítása. A luxembourgi testület azt közömbösnek tartotta, hogy az Alkotmánybíróság nyáron már megsemmisítette az erre vonatkozó szabályozást.

Szájer József magyar néppárti európai parlamenti képviselő a Magyar Nemzet kérésére úgy nyilatkozott a döntésről, hogy a luxembourgi bíróság nem foglalkozott az időközben Magyarországon bekövetkezett eseményekkel. Sem azzal, hogy az Alkotmánybíróság már megsemmisítette a végrehajtási jogszabályt, sem azzal, hogy a kormány beterjesztett egy javaslatot, amely lényegében orvosolná a bíróság által kifogásolt problémát, azaz hogy nem magát a korhatárt kifogásolja, hanem annak hirtelen lecsökkentését. A képviselő hozzátette: igen fontos, hogy – szemben mindenfajta harcos bizottsági nyilatkozatokkal, amelyekben főként Viviane Reding bizottsági alelnök jeleskedett az utóbbi hónapokban – az ítéletben szó sincs a magyar igazságszolgáltatás függetlenségével kapcsolatos aggályokról, kizárólag a bírák kor szerinti diszkriminációjáról. – De ezt Reding biztos a bizottsági beadványban nem is kifogásolta – tette hozzá Szájer József.


Szájer: Így érvényesíthető a magyar érdek az unióban

Magyarországnak is fontos, hogy politikája uniós szinten szóba kerüljön, hiszen a kormány válságkezelési eszközeinek nem csak itt van jelentősége - mondta Szájer József, a Fidesz európai parlamenti képviselője az InfoRádió Aréna című műsorában.
Az interjú itt meghallgatható.
A Versus vendége volt Szájer József

Kormányt mentett a békemenet? Miért támadják Brüsszelből a kormányt? Kik a szövetségeseink Európában? A HírTV Versus című műsorának vendége Szájer József európai parlamenti képviselő volt.
Az interjú elérhető itt.szajerjozsef.blog.hu
Az Alaptörvény és a történeti alkotmány

Csevár Nóra beszélget Szájer Józseffel

- Tesz Ön különbséget Alkotmány és Alaptörvény fogalma közt? Ha igen, mi alapján lehet megkülönböztetni?

- Az alkotmány az 1949 előtti magyar történeti hagyomány szerint több, különböző korokban megfogalmazott dokumentumból, a joggyakorlatból, szokásjogból, gyakran íratlan, de közösen vallott elvekből, a jogirodalom munkáiból álló gyűjtemény. Mivel Magyarországnak 1949-ig nem volt kartális alkotmánya, az alkotmány kifejezés a fent vázoltakat fedte le. Az 1949-ik évi XX. törvény kisajátította, eredeti történeti jelentésétől megfosztotta az alkotmány kifejezést...


Rendezvény ajánló
Ablonczy Bálint: Az Alkotmány nyomában - londoni bemutató

Ablonczy Bálint Az Alkotmány nyomában című beszélgetőkönyvének angol nyelvű kiadása kerül bemutatásra a londoni Magyar Nagykövetség (Embassy of Hungary; 35 Eaton Place, London SW1X 8BY) szervezésében.
Időpont: 2012. november 23. 12:00


Ajánló
The Basic Law of Hungary - elérhető ebook formátumban

Az elmúlt években egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az elektronikus könyvek, folyóiratok, így igazodva az új digitális trendhez elindult egy kezdeményezés, amely az amazon.com segítségével az új magyar Alaptörvénnyel kapcsolatos idegen nyelvű szakmai tanulmányokat teszi közzé. Az About Hungarian Constitution sorozat második elemeként az NKI-val történő együttműködés keretében megjelent Csink Lóránt, Schanda Balázs és Varga Zs. András szerkesztésében készült "THE BASIC LAW OF HUNGARY - A First Commentary" című összefoglaló angol nyelvű tanulmánykötet. A könyv elektronikus formátumban elérhető az amazon.com mellett az NKI oldalán is.


Ugrás a lap tetejére

Ajánlom figyelmébe blogomat és honlapomat.
Ha a hírlevél kapcsolatban technikai vagy tartalmi észrevétele van, kérjük itt jelezze. A hírlevélben található videók lejátszása során Ön átirányítódik a youtube.com oldalára.
Amennyiben le szeretne iratkozni hírlevelemről, kérjük itt jelezze.
© 2012 Szájer József