image Szájer József
hírlevele
logo

Szájer József európai parlamenti képviselő, az Európai Néppárt Képviselőcsoportjának alelnöke
2012. december
Londonban bemutatták Az Alkotmány nyomában című könyv angol nyelvű verzióját

A nyár eleji német nyelvű változat berlini bemutatója után novemberben Londonban sor került Ablonczy Bálint Az Alkotmány nyomában - Beszélgetések Szájer Józseffel és Gulyás Gergellyel című könyve angol nyelvű verziójának bemutatására. A könyv hamarosan minden érdeklődő számára elérhetővé és terjeszthetővé válik elektronikus formátumban magyar, angol, francia és német nyelven.

Szájer József - európai parlamenti képviselő, Csák János - Magyarország nagykövete az Egyesült Királyságban, Gulyás Gergely - parlamenti képviselő

További képeket itt találhat.

Európai Unió
Egyszerűbbé és olcsóbbá válik az európai szabadalmi rendszer - Az Európai Parlament elfogadta a szabadalmi csomagot

Negyven éve húzódó tárgyalások eredményeként az Európai Parlament ma jóváhagyta az európai szabadalomról szóló megállapodást. Szájer József fideszes EP-képviselő kiemelte: "A döntés révén a jelenleg széttagolt európai szabadalmi rendszer egyszerűbbé és olcsóbbá válik, s csökkennek a vállalkozások szabadalmi jogvitákkal kapcsolatos költségei. Ez komoly segítség a kis- és középvállalkozások számára, hogy nemzetközi szinten növelni tudják versenyképességüket".

Európai Néppárt
Joseph Daul: Ír elnökség - Európa egyesítése a kulcskérdés

Az EPP Európai Parlamenti Képviselőcsoportjának elnökségi delegációja november végén Dublinba utazott. A delegáció tagja volt Szájer József is, mint az Európai Néppárt jogalkotásért felelős frakcióvezető-helyettese.

Magyarország
Szájer: Nem engedünk az Uniónak

Ha Magyarországot nagyon súlyos sérelmek érik az Európai Unió következő hétéves költségvetésének elfogadásakor, akkor a magyar kormány a megállapodással szemben fel tud, és fel fog lépni - mondta Szájer József, fideszes európai parlamenti (EP) képviselő vasárnap Kiskunfélegyházán.

Alaptörvény
Az Alaptörvény és a történeti alkotmány - Jogelméleti Szemle

Megjelent Csevár Nóra beszélgetése Szájer Józseffel a Jogelméleti Szemle 2012/4. számában. A beszélgetés elektronikusan elérhető itt.

Rendezvény beszámoló
Márai Sándor- Az európai polgár Kiállítás Márai Sándorról az Európai Parlamentben

Márai Sándor életútjáról és munkásságáról nyílt kiállítás az Európai Parlament brüsszeli épületében. A kiállítás célja az Európa kulturális fővárosa 2013-as címet elnyerő Kassa városának és Márai Sándor munkásságának népszerűsítése volt. Megnyitóbeszédükben Mészáros Alajos felvidéki valamint Szájer József és Schöpflin György fideszes EP-képviselők az író humanizmusát és európaiságát méltatták.Karácsonyi köszöntő

Daniel van Heil (1604-1664) - The Pleasures of Winter

Kedves Olvasóm!
Ezúton szeretnék Önnek és családjának áldott, békés Karácsonyt és sikerekben, eredményekben gazdag boldog Új Esztendőt kívánni!
Szeretném megköszönni támogatását és figyelmét, amellyel a 2012-es évben megtisztelt!
Szájer József


Ugrás a lap tetejére

Ajánlom figyelmébe blogomat és honlapomat.
Ha a hírlevél kapcsolatban technikai vagy tartalmi észrevétele van, kérjük itt jelezze. A hírlevélben található videók lejátszása során Ön átirányítódik a youtube.com oldalára.
Amennyiben le szeretne iratkozni hírlevelemről, kérjük itt jelezze.
© 2012 Szájer József