image Szájer József
hírlevele
logo
logo

Szájer József európai parlamenti képviselő, az Európai Néppárt Képviselőcsoportjának alelnöke
2013. február
Szájer József előadása "A történeti alkotmány alkalmazásának kérdései" című konferencián

2013. február 8-án került megrendezésre a Szegedi Ítélőtáblán "A történeti alkotmány alkalmazásának kérdései" című konferencia, amelynek meghívott előadója volt Szájer József európai parlamenti képviselő is. Az előadás hanganyaga elérhető az alábbi képre kattintva:


Európai Unió
EU-csúcs: A szocialisták ismételten pártérdekeiket helyezik előtérbe a nemzeti érdekekkel szemben

Az Európai Tanács pénteki megállapodása során elért kiemelkedő magyar sikert a szocialisták képtelenek megemészteni. Magyarország támogatási pozíciója ugyanis romba döntötte azon vádjukat, hogy a kormány elszigetelődött és sehonnan sem számíthat jóindulatú támogatásra. Az egyértelmű siker elismerése helyett így marad a szocialista trükközés a számokkal, a kormány alaptalan rágalmazása. Elfogadhatatlan, hogy az MSZP még a legfontosabb nemzeti ügyek esetén is pártérdekeit helyezi előtérbe a nemzeti érdekkel szemben.


EU-csúcs: Magyarország a megállapodás egyik legnagyobb nyertese

Magyarország az egyik legnagyobb nyertese az európai állam- és kormányfők kétnapos ülésén született, az Európai Unió hétéves költségvetését meghatározó megállapodásnak. A korábbi tervezethez képest mintegy 7 milliárd euróval javult Magyarország pozíciója. Siker, hogy hazánk megőrizte a magyar gazdák számára folyósított agrártámogatásokat és az eredeti javaslathoz képest jelentősen nőtt a kohéziós források összege is. Mindezt annak ellenére sikerült elérni, hogy a hétéves uniós büdzsé az eredeti európai bizottsági javaslathoz képest 73 milliárd euróval, 960 milliárd euróra csökken. Az egy főre jutó nettó pozíciót tekintve Magyarország a második 27+1 tagállam között!


Breier Zsuzsa és Szájer József találkozója

Január 23-án került sor egy találkozó Breier Zsuzsa és Szájer József között az Európai Parlamentben. Breier Zsuzsát 2012. májusában nevezték ki a Hessen tartományi kormány európai ügyekért felelős államtitkárának.


Panorámafotó az Európai Parlament plenáris üléséről

A panorámafotó eredeti webes megjelenése elérhető itt.

Magyarország
A Fidesz nyitott az Ab döntésére és kijavítja a formai hibákat

Az Ab döntéséből teljesen egyértelmű, hogy az alaptörvény átmeneti rendelkezéseit formai, eljárási okok miatt semmisítették meg - hívta fel a figyelmet Szájer József Rogán Antallal tartott pénteki sajtótájékoztatóján, melyen az Alkotmánybíróság (Ab) döntésére reagáltak. A fideszes EP-képviselő szerint a formai hibát egy viszonylag egyszerű alkotmánymódosítással ki lehet küszöbölni.Rendezvény ajánló
Az Alkotmány nyomában interjúkötet párizsi bemutatója

Az Alkotmány nyomában interjúkötet brüsszeli bemutatója
Ugrás a lap tetejére

Ajánlom figyelmébe blogomat és honlapomat.
Ha a hírlevél kapcsolatban technikai vagy tartalmi észrevétele van, kérjük itt jelezze. A hírlevélben található videók lejátszása során Ön átirányítódik a youtube.com oldalára.
Amennyiben le szeretne iratkozni hírlevelemről, kérjük itt jelezze.
© 2012 Szájer József