image
Kiemelt hír
Elérhető Szájer József applikációja Android operációs rendszerre
Szájer József fideszes európai parlamenti képviselő, az Európai Néppárt képviselőcsoportjának alelnökének alkalmazása. Rendszeresen frissülő hír-, kép- és video összefoglalók. Érdekességek, letölthető dokumentumok. Betekintés Szájer József európai parlamenti képviselői munkájába!


Az alkalmazás letölthető a Google Play áruházból a "Szájer József" keresőszó használatával vagy a képre kattintva illetve QR kód olvasóval.
Előadás
Szájer József: a magyarok maguk akarják irányítani sorsukat

Lakitelek, 2013. május 11., szombat (MTI) - A magyarok maguk akarják saját sorsukat irányítani - hangsúlyozta Szájer József Lakiteleken.
"Mi magyarok komolyan vettük, hogy saját sorsunkat magunk akarjuk irányítani, és helyre akarjuk hozni az elmúlt húsz évben elkövetett hibákat - mondta az Európai Néppárt képviselőcsoportjának alelnöke a Lakiteleki Népfőiskola keleti nyitás kollégiumának hallgatói előtt, Nemzetpolitika az Európai Parlamentben címmel tartott előadásában.


Az előadás videója elérhető a képre kattintva.
Ugrás a lap tetejére
Interjúk
Gyengeség, renyheség, butaság, felkészületlenség
Ahhoz, hogy a jogot védeni lehessen, kell, hogy legyen mindig valaki, aki ezeket megsérti. Ha ilyen nincs, kreálni kell. Innen a sok hazugság, amivel teleírják rólunk a világsajtót. Persze kellemesebb a gyönyörű Budapesten védeni az „emberi jogokat” mint, mondjuk Dusanbéban. - Szájer József fideszes európai parlamenti képviselő többek között ezzel indokolja, miért akarják nyugati baloldali és liberális körök ellehetetleníteni az Orbán-kormányt.
Szájer József: Rossz történelmi párhuzamok
Mi, magyarok, akik ezeréves történelmünk második felét folyamatosan más hatalmaktól való függésben töltöttük, különösen érzékenyek vagyunk az ilyesmire. Nem szeretjük, ha Brezsnyev elvtárs beszól, hogy mit tehetünk, és mit nem. — mondta a Demokratának Szájer József magyar néppárti EP-képviselő, a Fidesz alapító tagja. (2013.05.01.)

Ugrás a lap tetejére
Magyarország
Túlzott deficit - Fidesz: Magyarország felállhat a szégyenpadról
Budapest, 2013. május 29., szerda (MTI) - Magyarország felállhat arról a szégyenpadról, ahová a Gyurcsány-Bajnai-kormányok ültették - így kommentálta az országgal szembeni túlzottdeficit-eljárás megszüntetésére irányuló javaslatot Puskás Imre, a költségvetési bizottság fideszes alelnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
Bauer Sándor szobrának megáldása a VIII. kerületben
Amikor Bauer Sándor 17 éves ipari tanuló felgyújtotta magát, az nem öngyilkosság, hanem áldozat volt, „értünk és helyettünk elkövetett katartikus tett” – mondta Tőkés László református püspök, az Európai Parlament néppárti képviselője szombaton Budapesten.
Az első emléktáblát Bauer Sándor tiszteletére Szájer József kezdeményezésére a Nemzeti Múzeum lépcsőjénél állították fel 2001. október 17-én.
Zsidó Világkongresszus - A WJC elnöke elnézést kért Orbán Viktortól
Budapest, 2013. május 7., kedd (MTI) - Orbán Viktor néhány napja egy lapnak azt mondta, hogy a Jobbik veszélyt jelent a demokráciára, megsérti az emberi jogokat, vagyis a miniszterelnök mégis határozottan állást foglalt a párttal szemben - mondta Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus (WJC) elnöke a szervezet budapesti közgyűlésének végén, kedden.
Orbán Viktor beszéde a Zsidó Világkongresszus 14. plenáris közgyűlésén
Orbán Viktor beszéde a Zsidó Világkongresszus 14. plenáris közgyűlésén - 2013. május 5. Budapest
Elérhető pdf formátumban angol nyelven itt.
Ugrás a lap tetejére
Európai Unió
Magyarországgal foglalkozó fontosabb személyek elérhetőségei

"... A polgárok is tudnak segíteni. Nekem nem adnak szót vagy nagyon röviden adnak szót az Európai Parlamentben, de ha ők levelet írnak a Velencei Bizottságnak vagy a Budapestre akkreditált különböző európai uniós nagykövetneknek, az Európa Tanácsnak, Cohn-Benditnek, Martin Schulznak az Európai Parlament elnökének. Megírják, hogy szerintük nem igaz, amit Rebecca Harms a zöldek frakcióvezetője elmondott, hogy ő védi meg a magyar polgároknak a jogát az antidemokratikus törekvések ellen. Magyarországon demokrácia van. Kérem, kérem Önöket. Kérem a polgárokat. Kérem az embereket, akik nézik ezt a műsort, írják meg magyarul. A magyar nyelv az Európai Unió hivatalos nyelve..." - mondta Szájer József a HírTv Péntek8 című műsorában.

A Magyarországgal foglalkozó személyek listája elérhető az alábbi linken.
Ugrás a lap tetejére
Események
Az EPP elnöksége Vilniusba látogatott májusban

Ugrás a lap tetejére
Szájer József: Jogász, ELTE Állam- és Jogtudományi Kar, Budapest (1986). Alapító tag, FIDESZ (1988). Tag, Fidesz Parlamenti Képviselőcsoport (1990-2004). Tag, Európai Néppárt Tanácsa (2000-2011). Tag, Konvent az Európai Unió jövőjéről (2002-2003).
Képviselő, Európai Parlament (2004-). Alelnök, Európai Néppárt és Európai Demokraták Képviselőcsoport (2004-2009). Vezető, az Európai Néppárt és Európai Demokraták Képviselőcsoport Magyar Delegációja (2004-2009). Alelnök, Európai Néppárt Képviselőcsoport (2009-). Elnök, Európai Néppárt Képviselőcsoport Magyar Delegációja (2009-2011).
Európai Parlamenti bizottsági tagságok: Tag, Alkotmányügyi Bizottság (2007-);Póttag, Jogi Bizottság (2004-); Tag, Az Amerikai Egyesült Államokkal fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttség (2009-); Póttag, a Mercosur országaival fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttség (2004-).
Alapító tag, Szabadság kör (2007-). Aláíró, Prágai Nyilatkozat az európai lelkiismeret és kommunizmus ügyében (2008). Sopron város díszpolgára (2010). Elnök, Alkotmányszövegező Bizottság (2011). Vezető, Nemzeti Konzultációs Testület (2011).
Ha a hírlevél kapcsolatban technikai vagy tartalmi észrevétele van, kérjük itt jelezze! A hírlevélben található videók lejátszása során Ön átirányítódik a youtube.com oldalára.
Amennyiben le szeretne iratkozni hírlevelemről, kérjük írjon erre az e-mail címre.
© 2013 Szájer József