image
Kiemelt hír
Az európai baloldal elfogadta pártdiktátumát Magyarországgal szemben - A dokumentumnak sem jogi sem gazdasági következménye nincs
Az EP mai plenáris ülésén a szocialista, liberális, zöld és kommunista képviselők megszavazták Magyarországgal szembeni pártdiktátumukat, a Tavares-jelentést. A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja elfogadhatatlannak tartja, hogy az EP baloldali többsége, pártpolitikai okokból diktátumokat támaszt a magyar Országgyűlés számára. Ez az eljárás szembe megy az Európai Unió Szerződésével. A szavazás mai eredménye ugyanakkor világosan bizonyítja: az európai baloldal nem rendelkezik a szükséges többséggel a 7-es cikk Magyarországgal szembeni elindításához.

A strasbourg-i plenáris ülés 2013. július 3. napján elfogadta "Az alapvető jogok helyzete: magyarországi normák és gyakorlatok" c. Tavares jelentést elérhető a következő linken.

Szájer József felszólalása a Tavares-jelentés vitájában - 2013. július 2.
Önök, e Ház bal oldala, az elsorolt európai elveket súlyosan megsértik. Önök nem jelentést, hanem koncepciós ítéletet írtak Magyarországról. (Mi magyarok nehéz történelmi örökségünk okán tudjuk, hogy ez mit jelent.)
Önök nem jó európaiak, mert kettős mércét alkalmazó, az unió jogába ütköző, hazug, hamis pártpolitikai indíttatású szövegükkel nem a közös Európa ügyét, hanem az európaiak közötti viszálykodást erősítik. Már néhány év múlva szégyellni fogják azt, amit most tesznek!

Az felszólalás elérhető a képre kattintva.
Az felszólalás szövege elérhető itt.

Orbán Viktor viszontválasza a Tavares-jelentés vitájában - 2013. július 2.

Az felszólalás elérhető a képre kattintva.

Hisztérikus kirohanások Magyarország ellen – Orbán Viktor megvédte Magyarországot
A Tavares-jelentésről folytatott keddi (2013.07.02.) plenáris vita ismételten bebizonyította: a Magyarországról folytatott vita nem más, mint az európai baloldal Magyarország elítélésére irányuló politikai színjátéka. A vita során Orbán Viktor miniszterelnök megvédte Magyarországot és visszautasította az alaptalan vádakat. A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja ezúton is köszönetét nyilvánítja mindazon józan néppárti és konzervatív európai parlamenti képviselőknek, akik a mai vitában kiálltak Magyarországért és a magyar polgárokért. Hozzászólásaikkal bizonyították: Európa nem egyenlő az európai baloldal hazug, elfogult és a magyar polgárok méltóságát súlyosan sértő pártdiktátumaival.

Ugrás a lap tetejére
Európai Unió
Horvátország megérkezett – A Fidesz üdvözli a teljes jogú horvát EP-képviselőket
A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja gratulál Horvátország sikeres uniós csatlakozásához és köszönti a teljes jogú horvát európai parlamenti képviselőket. Horvátország csatlakozásával nem csak Magyarország déli szomszédja, hanem hazánkkal korábban századokon át történelmi sorsközösségben álló és gazdaságilag és kulturálisan jelenleg is szorosan kötődő ország vált az EU 28. tagjává. A horvát csatlakozással tovább erősödik Közép-Európa pozíciója az Unióban, ugyanakkor a bővítés ténye a többi balkáni államnak vonzó perspektívaként tovább növelheti a Balkán stabilitását. Mi magyarok is büszkék lehetünk a horvátok teljesítményére: a 2011-es magyar soros elnökség ugyanis elvitathatatlan érdemeket szerzett a csatlakozási folyamatban.


Bulgária: Az Európai Néppárt elítéli a szocialisták által alkalmazott kettős mércét
Manfred Weber és Veronique Mathieu (EPP) sajtóközleménye Az európai szocialisták szemet hunynak a kirívó emberi jogi jogsértések fölött. Montesquieu-t és a hatalmi ágak szétválasztásának elméletét kidobták az ablakon.

Ugrás a lap tetejére
Események
Széchenyi István Gimnázium látogatása az Euroscola napon az Európai Parlamentben
Széchenyi István Gimnázium látogatása az Euroscola napon az Európai Parlamentben - Banicz Fanni ( 12.N) beszámolója a látogatásról.

A SZIG utazásán készült képgaléria elérhető itt.
Ugrás a lap tetejére
Szájer József: Jogász, ELTE Állam- és Jogtudományi Kar, Budapest (1986). Alapító tag, FIDESZ (1988). Tag, Fidesz Parlamenti Képviselőcsoport (1990-2004). Tag, Európai Néppárt Tanácsa (2000-2011). Tag, Konvent az Európai Unió jövőjéről (2002-2003).
Képviselő, Európai Parlament (2004-). Alelnök, Európai Néppárt és Európai Demokraták Képviselőcsoport (2004-2009). Vezető, az Európai Néppárt és Európai Demokraták Képviselőcsoport Magyar Delegációja (2004-2009). Alelnök, Európai Néppárt Képviselőcsoport (2009-). Elnök, Európai Néppárt Képviselőcsoport Magyar Delegációja (2009-2011).
Európai Parlamenti bizottsági tagságok: Tag, Alkotmányügyi Bizottság (2007-);Póttag, Jogi Bizottság (2004-); Tag, Az Amerikai Egyesült Államokkal fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttség (2009-); Póttag, a Mercosur országaival fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttség (2004-).
Alapító tag, Szabadság kör (2007-). Aláíró, Prágai Nyilatkozat az európai lelkiismeret és kommunizmus ügyében (2008). Sopron város díszpolgára (2010). Elnök, Alkotmányszövegező Bizottság (2011). Vezető, Nemzeti Konzultációs Testület (2011).
Ha a hírlevél kapcsolatban technikai vagy tartalmi észrevétele van, kérjük itt jelezze! A hírlevélben található videók lejátszása során Ön átirányítódik a youtube.com oldalára.
Amennyiben le szeretne iratkozni hírlevelemről, kérjük írjon erre az e-mail címre.
© 2013 Szájer József